Recordant «Die traumdeutung»

Pot ser per les hores que’m desperte pel mati o per qualsevol altra raó per mi desconeguda, que ultimament soc més conscient dels somnis que tinc, si més no una part de la nit.

De vegades semblen d’ una precisió i realisme com la sensació experimentada devant d’una escena aclaparadora en una bona pel•lícula.

Però quan passa el temps i m’ he pres el primer café, me’n adone que tot ha sigut massa sencill. Li falten els matisos que’ns acompanyen a la realitat quotidiana.

Es com si el cervell en un esforç per resoldre questions complexes, alliberat d’ una supervisió estricta, ho fes com ho faria un nen, comptant amb els dits i pel conte de la vella.

Aquestes situacions, que de vegades poden impresionar pel seu aparent realisme i oportunitat, son com consells de portera o de couchings generalistes. Els hi falta la precisió, la minuciositat i per damunt de tot el contexte real.

Els humans ens acostem a la identificació de la realitat amb aproximacions mentals, que sempre tenen un grau d’error perquè en mig sempre està el nostre desig.

Si mes no com deia woody Allen :

» Els fets no precisen ser explicats, ho fan ells mateixos.

Es la nostra interpretació que’ls dibuixa i els acoloreix.

Amb aquesta manera de pintar, els somnis son uns campeons, però desgraciadament per a qui els agrade escoltar aquestes manifestacions de la » profonditat del ànima», els somnis pateixen un defecte desastros per a l’ interpretació de la realitat:

Manquen de sentit critic.

Acerca de diariodeulises

Los hombres no encuentran la verdad, la construyen, como construyen su historia. Paul Veyne.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario